Op de website van Indebuurt Nijmegen lees je over mijn 5 favorieten plekken in mijn hometown Nijmegen.

Bron; onderstaande tekst interview: Lieke van den Broek / Indebuurt

Leuk volgens Jurriaan: ‘Het Openluchttheater de Goffert heeft veel leuke optredens in de zomer’

Jurriaan Huting is een fotograaf van Nijmeegse bodem. Hij fotografeert vanuit zijn eigen studio in het St. Augustinusklooster aan de Graafseweg, of op locatie op bijvoorbeeld een van de vele mooie plekken die Nijmegen rijk is. Zijn focus ligt op lifestylefotografie met drie expertises: portret-, food- en interieur fotografie. Dit zijn zijn Nijmeegse favorieten.

Openluchttheater de Goffert
“Naast de concerten van wereldberoemde artiesten in het Goffertpark, vind je er ook een klein openluchttheater. Een unieke locatie waar in de zomer veel leuke optredens zijn op een klein podium. Zodra de zon onder gaat ontstaat er een magisch sfeertje. Regent het? Geen probleem, dan zit je knus bij elkaar onder de tentdoeken!”

“De mooiste plek voor films in Nijmegen. Naast arthouse films, die je op weinig andere plekken kunt zien, kan je hier ook heerlijk buiten op het terras zitten of vooraf een hapje eten. In de zomer zijn er ook wel eens films in de open lucht te zien. En een van mijn favorieten: Het Go Short filmfestival. Bijzonder dat dit in onze eigen stad georganiseerd wordt.”

Cali
Een leuke tent om naartoe te gaan! Het ligt een beetje afgelegen van het centrum en wat verstopt in de straatjes. Juist daardoor vind je hier ook veel lokale mensen en hangt er een rustige en relaxte sfeer, ideaal om bijvoorbeeld te flexwerken op de vide! De inrichting met de grappige posters aan de muur maakt het helemaal af.

Make my day
Wat mij betreft de leukste winkel in Nijmegen voor kleding en accessoires voor in huis. Sinds een tijdje is er ook een aparte winkel voor mannen. Het aanbod is erg divers en dus loop ik nu heen en weer tussen beide winkels. Leuk om rond te kijken tussen de boeken, kaarten, woonaccessoires en kleding. Als muziekliefhebber kun je hier ook veel platen vinden.
De natuur rondom Nijmegen
Als fotograaf werk ik niet alleen vanuit mijn studio maar ga ik ook graag naar een van de mooie natuurgebieden in Nijmegen. Mijn favorieten? Mookerheide qua fotografie en Heumensoord om te wandelen en te fotograferen. Deze plekken gebruik ik ook wel eens voor opdrachten. Ook een aanrader is de N70 wandelroute waarbij je o.a. voorbij de Duivelsberg komt.